accedir

dimecres, 5 de març del 2008

CUINA DEL MERCAT

La resenya de “El periódico”, del 2 de març, destaca la evolució del plat preparat dins dels mercats, que avui es pot considerar com d’un nivell elevat.
Aquesta apreciació del periodista, ens dona a pensar que, un cop més, cal ressenyar el caràcter fundamental de l’aportació dels mercats en tot l’univers gastronómic. Quan es parla tant i tant de la cuina i els cuiners, es obligat fer un cop d’ull als mercats i tot el que ofereixen per posar la alta cuina, o la novelle cuisine (que es definia com la cuina del mercat), fins i tot la cuina molecular (o Deu sap com definirla).
L’oferta es ben clara; per un costat, la matéria primera, l’ingredient; i per altre, una bona part del métode per poguer treure tot el rendiment al producte. D’aixó, tots els del mercat en tenim una idea, inmediata, experimentada i molt més vivaç que la que qualsevol llibre de receptes pot transmetre. Els nostres clients ho saben.

Si per altra banda, arribem a oferir la cuina preparada com d’alt nivell, es pot dir que completem el cercle en totes les opcions. Es obligat per tots, -venedors, ajuntament i també els mitjans- que aquesta oferta sigui ben coneguda per el mateix públic al qual es bombardeja a cada moment amb els fets i anécdotes dels restaurants del país.
Parlar amb propietat de gastronomia i de menjar, obliga a no deixar-se rés al marge.



Así, como el que no quiere la cosa, hemos ido haciendo variaciones con la salsa pilpil. Hemos probado con puerros, guisantes, ceps, y algunos ingredientes más que nos parecen bien complementados con una receta tan “sagrada” como el pilpil,
Este fin de semana repetimos prueba con el pilpil a las lentejas caviar. El resultado ha sido sensacional; dando un sabor más amplio a la salsa y un efecto óptico, que bien pudiera llamarse stratachiella de pilpil.