accedir

diumenge, 15 de novembre del 2009

CIGRONS



Curiosament, la cuina deriva d'un cantó a l'altre, i cadascú fa la seva, però en direcció al que l'hi demana la seva parróquia. No cal dir que el concepte "fonda" o "cuina tradicional", han tornat a les cartes dels restaurants o fins i tot a la seva propia forma de ser. Uns, com la Fonda Gaig, encara poden mostrar bagatge históric, d'altres apareixen com bolets sobtats, provenint d'altres cuines sofisticades. Tot plegat ens fa retrovarnos amb els productes mes sencills de la cuina, i gaudir de sabors, no direm oblidats, però gairebé desats.


Els cigrons sempre han estat al nostre repertori. son d'aquells plats que porten de tot; llegum, verdura, peix, oli. Gairebé plat únic. I els hem cuinat, sempre amb bacallà, en diferentes versions, amb espinacs i ous durs, amb brou de peix, gambetes i péssols, amb samfaina i bolets...
Durant tota la temporada "del fred", anirem cuinant cigrons.